Seminar

Nomotehnika i recepcija europskih propisa u nacionalni pravni sustav –
Francuski primjer

30. lipnja 2014., u dvorani Ivana Mažuranića u Hrvatskom saboru održan je seminar „Nomotehnika i recepcija europskih propisa u nacionalni pravni sustav – francuski primjer“ namijenjen rukovodećim državnim službenicima i specijalistima upravnih područja koji se izravno bave izradom pravnih propisa i sudjeluju u preuzimanju europske regulative u hrvatski pravni sustav. Obrađene su dvije glavne teme: francuski pristup i praksa u kreiranju i izradi pravnih propisa te europski propisi i nacionalno zakonodavstvo.

Prisustvovalo je tridesetak sudionika iz ministarstava i ureda državne uprave te gosti: predsjednik Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora, veleposlanica Francuske Republike, suci Ustavnog suda, predsjednik Visokog upravnog suda, predstojnica Ureda za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske i nastavnici upravnog prava pravnih fakulteta iz Zagreba, Rijeke i Splita.

Predavači su bili ugledni francuski stručnjaci, profesor emeritus Sveučilišta Paris 2 Marc Gjidara i državna savjetnica u francuskom državnom savjetu gospođa Christine Maugue.
Kraća predavanja održali su i dr.sc. Neven Šimac i doc.dr.sc. Bosiljka Britvić Vetma. Skup je moderirao zamjenik ministra uprave dr.sc. Zoran Pičuljan.

Seminar su organizirali Ministarstvo uprave i Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu u suradnji s Državnim savjetom Francuske Republike, Veleposlanstvom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj i Centrom za europsku dokumentaciju i istraživanja „Robert Schuman“ iz Splita.

Svrha ovog seminara bila je pružanje uvodnog okvira u spomenuta područja, a na daljnim, specijaliziranim seminarima razrađivat će se pojedina pitanja ove problematike, iznimno važne za hrvatsku upravu.

Hrvatsko-francuski upravnopravni dani

Telefon : 021 393 555
Email : upravnopravnidani@pravst.hr